keskiviikko 1. elokuuta 2012

Varustehaaveita ja erikoisia esteitä

Varustehaaveita

Ensimmäiseksi ajattelin näyttää mitä olisi haaveissa tilata Mallalle. Uutta tavaraa tarvitsisi aika paljon,mutta ei ole rahaa mihinkään kalliisiin satulahuopiin tai satuloihin.. :/ Löytyi muutamia kivoja TARPEELLISIA tavaroita Hööksiltä joita pitäisi ostaa ensihätään.


Ratsastusloimi






 Erikoisia esteitä

Harmittaa hirveästi,koska tämä postaus on jo toinen joka on tullut päivän myöhässä.. Eilen ratsastin illalla ja lähdin sen jälkeen pois kotoa,joten en olisi kuvia saanut lisättyä enkä koneelle päässyt. No toivottavasti ei hirveästi haittaa, vaikka tämä myöhässä tuleekin.

Eilen mun oli tarkoitus ratsastaa jo päivällä,mutta kenttä oli varattu joten päätin jättää sen illaksi. Enni tuli taas samalle tunnille ja päätimme hypätä kun kentän pohja oli hyvä. Ei siis tarkoita, että hyppisin koko ajan postauksien perusteella,en vain ole kuvaajaa hankkinut koulutunneille. Edelliseltä tunnilta oli esteitä jäänyt kentälle joten kokosimme niistä muutaman erikoisemman esteen : Trippelin ja jumppasarjan (3 estettä). Me ei oltu ikinä hypätty edellämainittuja esteitä, joten päätimme kokeilla.

Laitoimme hepat valmiiksi ja sit kentälle. Lämmiteltiin ravissa ja tehtiin kaikenlaisia kiemuroita. Nostettiin laukat ja sitten käveltiin hetki ennen hyppyjä. Esteitä kasatessa oltiin laitettu trippeli vain 40cm ristikoksi joten se toimi lämmittely esteenä. Hypittiin sitä muutaman kerran kumpaankin suuntaan. Sitten nostettiin trippeli 40cm okseriksi. Hypyt meni odotetustikkin hyvin,koska korkeus ei päätä huimaa ja sen jälkeen pieni palautus tauko. Eli kävelytettiin ihan hetki ja sillä aikaa kävin nostamassa okserin trippeliksi. Ylin puomi oli  60cm,keskimmäinen 40cm ja alimmainen 25cm. Ravasin kierroksen ja lähdin tulemaan trippelille. Jännitti hieman hypätä vähän erikoisempi este, mutta ei mitään suurta paniikkia iskenyt sillä luotan siihen että Malla hoitaa homman mallikkaasti. Eihän siinä mitään ongelmaa ollutkaa,Malla hyppäsi esteen kuin olisi tavallisen pystyn hypännyt. Hyppäsin sitä muutaman kerran ja sitten siirryttiin jumppikseen.


Jumppasarja jännitti vielä enemmän kuin trippeli. Mallalla on hyppytyyli hieman liitävä. Malla hyppää pitkälle ja matalalle. Joten jumppasarja on pahin painajainen. Ensiksi pistettiin poumi-(pieni)ristikko-ristikko. Menin ravilla ja Malla meni sen tosi hyvin,eikä edes kompuroinut. Oli pakko kokeilla uudestaan, että menikö Malla oikeasti niin hyvin vai vahingossa. Menin uudelleen ja laukalla. Se meni yhtä hyvin kuin edellinen sarja. Siitä tuli hieno fiilis! 
Seuraavaksi nostettiin viimeinen pystyksi ja keskimmäistä ristikkoa nostettiin. Eli puomi-ristikko-pysty. Ei ollut ongelmaa ja se oli todella hyvää treeniä Mallalle. Viimeiseksi sarjaksi laitettiin (pieni)pysty-risti-pysty. Tuolla sarjalla Malla kompuroi aika pahasti. Ensimmäinen ja toinen este kaatui kokonaan. Oli vielä hypättävä kerran sarja niin, että oli puomi-ristikko-pysty. Se meni hyvin :) 
Pidimme kävely tauon ja hyppäsimme vielä kaksi isompaa yksittäistä pystyä. Ensiksi laitoimme 70cm. Hyppäsi ihan hyvällä ilmavaralla. Viimeiseksi hyppäsimme 80cm,jota Malla ei ole ikinä hypännyt. Tiesin, että Malla hyppäsi sen hyvin. Ja niin hyppäsikin,hieman etujalka hipaisi puomia mutta ei tippunut :) Saa olla ylpeä että on noin hieno hevonen! <3



Trippeli

Jumppasarja

Jumppasarja

70cm

80cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti