tiistai 6. tammikuuta 2015

Selvennystä ja kuulumisia muutosta

Piti jo kirjoittaa teille aikaisemmin Mallan muutosta, mutta se on meinannut vain jäädä. Aina on keksinyt jotain "tärkeämpää" tekemistä, mutta nyt on teitä paljon mietityttäneen muuttopostauksen aika. Varmasti joku teistä on mennyt jo sekaisin, että mille tallille ja missä tallilla ja miltä tallilta Malla nyt oikein menee ja tulee. En ole kovin tarkoin vielä kertonutkaan mistään näistä muutto ja asumiskuvioista täällä netissä, mutta nyt on aika hieman avata näitä asioita. Toivon kuitenkin että ymmärrätte, etten halua aivan kaikkea kertoa netissä. Niimpä suoranaisia osoitteita yms. täällä en kerro. Toivottavasti nyt tämä selvittää hieman ajatuksia!
Vietin joululomani isäni luona ja isäni ehdotuksesta otin Mallan jouluksi ja uudeksi vuodeksi mukaani. Malla asusti tallilla joka oli alle kilometrin päässä isäni kodista ja kävin hoitamassa Mallan kokonaan itse, aamuin illoin. Haluan kuitenkin hoitaa Mallan hyvin ja mieluiten itse, joten oli hyvä idea tuoda Malla mukanani, eikä minun tarvinnut huolehtia, että miten se nyt pärjää siellä Jyväskylässä. Vietimme siis joulun ja uuden vuoden siellä tallilla ja sieltä emme siirtäneet Mallaa takaisin Jyväskylään. 
Syitä ettei menty takaisin vanhalle tallille on monia, mutta suurin syy on se, että saatiin Malla meidän omaan pihaan. Tässä jollakin varmasti meni nyt sekaisin, mutta siis itse asun ja opiskelen Jyväskylässä. Matka tallille kestää 40 minuuttia eli matkaa on, mutta tutut jotka asuvat lähellä/pihassa hoitavat Mallan ruokinnan silloin kun en itse käy tallilla. Pyrin käymään kuitenkin tallilla niin usein kuin pystyn noin neljä kertaa viikossa, lomilla enemmän. Meidän toinen poni Ronda asustaa Mallan seurana, eikä kummankaan tarvitse asustella yksin.
Ronda ja Malla
Tällä hetkellä hepoilla on omat tarhat ja "pihatot" johon pääsevät tuulelta ja sateelta suojaan. Tarvittaessa myös siitä saa lämpimän tilan. Mallalle loistava vaihtoehto, koska M ei tykkää olla sisällä edes yötä. Ainakin nyt neiti on näyttänyt tosi tyytyväiseltä. Ratsastukset ja muu liikutus tapahtuu ainakin nyt hetken aikaa maastoillen, koska kenttä on vielä tekeillä ja sen tekoa jatketaan vasta keväällä. Pieni alue on kuitenkin jo tehty, jossa on pystynyt kävelemään ja vähän ravaamaan. Lähellä on metsäautoteitä joissa pystyy ratsastelemaan. Lähiaikoina Mallan hammas hoidetaan kuntoon ja siihen asti neiti saa ottaa rennommin ja rauhassa tutustua uuteen kotiin.
huh mikä kantapää

Toivottavasti tämä selvensi teidän ajatuksia, katsellaan milloin kirjoitan uudestaan. Siihen asti moi!

13 kommenttia:

  1. Siiiis asutko jossain omakotitalossa ja kauempana keskustasta siellä jkl ku eihän sulla muuten voi hepat olla omassa pihassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitan omalla pihalla omaa maata joka on meidän omistuksessa, talli/pihatto on rakennettu omalle tontille

      Poista
  2. Voitko tehä sen kysymyspostauksen ku sitä jo kauan toivonu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen sen vasta kun on vähän enemmän lukijoita, jotta myös niitä kysymyksiä tulee paljon :)

      Poista
  3. Millainen hevonen lämminverinen on ratsastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. riippuu mutta Malla on ainakin just sellanen mistä tykkään, varsinkin tällä hetkellä kun ollaan kolme vuotta treenailtu :)

      Poista
  4. En haluais masentaa tai mitään mutta löysin tälläsen ilmotuksen torista... :c http://www.tori.fi/keski-suomi/Yllapitoon_pikaisesti_15980069.htm?ca=11&w=107

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo olen kyllä tiennyt että manua ollaan antamassa yp.

      Poista
  5. Miksi sitä ollaan antamassa pois? Ja kenen se Manu on? Sori löysin sun blogin vasta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä en tiedä koska en ole Manun nykyinen omistaja, enkä edes ole varma kenen se tällä hetkellä on.

      Poista
  6. Sä ja Malla sovitte tosi hyvin yhteen ja aivan mielettömän hyvä postaus ja mielenkiintoinen blogi! :)

    VastaaPoista
  7. Voisitteko kuvata taas joskus elokuvan? se Kalimba oli niin paras!

    VastaaPoista