sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kisapäivä 1

Eilen:

Tänään alkoi meidän tallilla sellainen Cup eli kolme osa kilpailua ja niiden yhteistulosten voittajalle rahapalkinto. Ensimmäisenä oli koulukisat, jossa me mentiin yli 15-vuotiaiden sarjassa elikkä K.N. Special. Tuo kyseinen luokka on meille tosi haastava, eikä ollenkaan meidän tasoinen, mutta kun olin siinä sarjassa se oli mentävä. Rata meni hyvin, vaikkakin puolet radasta Malla juoksi alta eikä kuunnellut pidätteitä. Laukan nostot myöhässä ja laukka oli nelitahtista. Mutta ei nyt mennä pelkkään kritiikkiin. Saatiin yksi hyvä voltti tehtyä, jess! Ja lävistäjällä ei pudottanut laukkaa pois, eli hyvä me! :)
Kuvat (c) Soili Kangasvieri tai Tia Hynynen





kuollaan mun könölle




Toisena vuorossa oli estekisat jotka pidettiin samana päivänä. Esteosuus meni odotettua paremmin, koska 60cm on meille aika iso luokka. Minulla lähti kolmannella esteellä jalustin jota ilman ratsastin sitten sarjan enkä sarjan jälkeen tajunnut että en pystynyt kunnolla kääntämään siksi tuo kielto. Eli oma virhe. Muuten rata meni tosi hyvin :)




6 kommenttia:

  1. Ompa hallihtemattoman luja vauhti esteillä.. eikö kannattas ottaa iisisti ja kouluttaa kunnolla ja hioa tyyyliä? Ei se vauhti ja korkeus, vaan tyyli ja rentous.. myöskin kätesi näyttää kovalle toisinaan, anna ottamasi piätteet takaisin eläkä piä jatkuvaa lujaa painetta suussa (aukoo suutaan). Piä myöskin peukku päälimmäisenä niin käsi ei ole kova. Takajalat kun saat vielä mukaan ja selän rennoks, niin hyvä tulee :) en dissaa mitenkää lvtä, itselläkin semmonen. Tsemppiä harjotteluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en oo kouluttamassa mallasta mitään puoliverisen tasoista ja laukkaa ei tuon paremmaksi saa. Enkä ole itse valinnut korkeutta vaan se on yli 15 vuotiailla 60cm ja niinkuin tekstissä lukee liian iso meille. Me kyllä treenataan, ja kun tuo yksi kielto tuli, mentiin sitten hyvä aika jotta sijoituttiin.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Ei voi sanoa, että pvn tasoista, ei se taso johdu rodusta :) uskon, että mallaa laukkoineen voi viedä eteenpäi. Yksi hyvä vinkki on nostot. Paljon nostoja, pari askelta laukkaa ja käynti ja taas nosto. Näin se saa voimaa, jotta voi laukata oikeinpäin.

      Poista
    4. ei johdukkaan, mutta taustoita tosi paljon. Malla on kova suinen (ollut 8 vuotta raviuralla) ja kokoajan se pehmenee kun harjotellaan. Tottakai voi viedä eteenpäin mutta en näe hirveää tarvetta vaatia ratsun omaista laukkaa kun me ei kuitenkaan seuratasolla koulua kisata. Ei olla käyty kuin 4 valmennuksessa kahden vuoden aikana eikä meitä kukaan valmenna, joten olen tyytyväinen tähän astiseen tasoon ja nyt me edetään ihan rauhassa, eikä oteta mitään tavotteita/stressiä tuon yhden vaivaisen laukan suhteen. Ja haluan myös huomauttaa että kukaan ei ole hirveästi minun ratsastustani katsonut, joku puolessa vuodesssa käy sitä korjailemassa. Joten on vaikea tietää miten paljon itsellä on virheitä. Kiitos kuitenkin kommentista! mielipiteitä pitää jakaa :)

      Poista
    5. En tarkoittanut vain laukkaa, se on totta, ettei lvn laukka välttämättä saa edes täysin puhtaaksi.. :) Hyvä vain, että harjoittelette rauhassa.

      Poista