torstai 13. helmikuuta 2014

Kuulumisia hevosrintamalta!

Pitkään aikaan en ole kertonut mitä meille kuuluu. Viimeksi taisin jotakin sepustaa siitä, että raspaajan pitäisi käydä ja niin kävikin. Niikuin arvelin piikkejä hampaista löytyi ja ne saatiin nyt sitten poistettua. Aloin varovasti ratsastella kuolaimilla ja pukit väheni, lähes loppui kokonaan ja suu herkentyi. Ollaan nyt treenailtu ihan nivelkuolaimilla, ei maastoonkaan olla laitettu olympiaa. Maastossa tosin hallinta katoaa noilla nivelillä, joten luultavasti joudun olympiat laittamaan.
© Soili
Maasto reissusta sen verran, että mentiin pellolla ilman satulaa ja nivelillä. Paljon ravia ja laukkoja. Yhdessä vaiheessa kuitenkin Malla ei hallunnutkaan pysähtyä ja pellon päässä alkoi pomppimaan ja meinasin sieltä taas kerran tulla alas. Outoa, mutta en tullut, TAASKAAN! Jes, hyvä minä! :D
Tänään ratsastin kummankin Lämpösen. Manua en periaatteessa liikuttanut kun kenkiä ei ole, mutta tein maastakäsin juttuja. Alussa tehtiin ihan seuraamisharjoituksia ja sitten vähän peruutusta ja kumarrusta. Hain sen jälkeen lisää herkkuja ja kokeilin päästä selkään. Manuhan jännittää selkänsä aina selkään noustessa etenkin ratsastus tauon jälkeen. Nyt taukoa on jopa 1kk, joten en mene ilman satulaa ennen kuin on liikutettu kunnolla. Tänään kuitenkin menin vaan riimulla ja narulla+vielä ilman satulaa selkään. Tuossa olisi voinut käydä miten vain, mutta herra käyttäytyi todella asiallisesti. Alussa tietysti jännitti, mutta tunnen hevosen sen verran hyvin, että saatiin rentous aikaiseksi. Seisottiin niin kauan paikallaan ja rauhoituttiin kunnes oltiin valmiit lähtemään kävelemään. Käveltiin kenttää ympäri ja lopetettiin hyvissä ajoin. Hienosti poika toimi, ylpeä tuosta pojusta! ♥
Mallan ratsastin Manun jälkeen riimulla ja ilman satulaa, siitä en nyt hirveästi selittele. Mentiin max 20min ja alussa ravia, sitten laukat ja loppu käynnit. Mallalla oli hieman pöllöily tuulella ja pukitteli, mutta pistetään eilisen vapaa päivän piikkiin! :)

7 kommenttia:

  1. Hei, aivan ihana blogi ja myös hevosetkin. Mietiskelin, että milloin minä pääsisin itse jo ohjaamaan hevosta, kun olen ollut jo monta kertaa talutusratsastusta, osaatko auttaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun oma opettaja tietää milloin olet valmis itse ohjaamaan hevosta. Muuta en osaa sanoa..

      Poista
    2. Okei, kiitos kuitenkin vinkistä!(:

      Poista
  2. siis myytkö sä manun?

    VastaaPoista
  3. Moi, mulla on kysymys. Pitääkö ratsastuksessa olla sellaiset täydelliset nahkasaappaat, koska mulla ei ole sellaisia, joten käykö kumisaappaat? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestäni jos on kantaa kengässä se riittää. Kumisaappaat on ihan hyvät ! :)

      Poista