maanantai 23. joulukuuta 2013

23. Lauantain ratsastelut

Lauantaina tulin tallille aamusta ja aikomuksena ratsastaa kentällä, kun pohja oli vihdoin hyvä. Enni tuli mun seuraksi vuokraponillaan ja laitettiin hepat rauhassa kuntoon. Malla oli vähän huonolla päällä ja ehkä hieman väsyneen oloinen. Lähdettiin kentälle ja alussa hetki kävelyä ja sitten rentoa hölkkäilyä ja kaulan venytystä. Keräilin ohjia ja aloin taivuttelemaan ravissa, koska ravi on Mallalle helpompi askellaji. En saanut oikein apuja läpi, etenkään vasempaan suuntaan. Sain yhden hyvän pätkän ja sitten pieni kävelytauko.
Otin pian ohjat käteen ja nostin laukkoja käynnistä. Yleensä Malla ei nosta käynnistä laukkaa oikeaan suuntaan, mutta nyt nosti. Olin kyllä ihmeissäni, sillä ei edes paljon olla treenailtu. Otin kumpaankin suuntaan laukat käynnistä kaksi kertaa, kerran ei nostanut kunnolla, mutta seuraavalla kerralla nosti. Sen jälkeen menin kuvaamaan Enniä ja Kassua. Siinä samassa tulikin traktori pörräämään pihaan ja Mallahan pelkää niitä ihan hulluna. Luulin että se pian lähtee, toisin kävi.
Oli Ennin vuoro kuvata ja menin ensiksi ravia ja yritin saada rennoksi,  mutta traktori vei kaiken huomion. Ravailin kumpaankin suuntaan, mutta en oikein saanut kuin pieniä pätkiä rennoksi. Se riitti ja nostin laukkoja. Nostin ensin ravista ja välillä otti lähtöjä traktorin takia. Nostin vielä pari kertaa käynnistä laukan, mutta niin jännityksissään polle oli, että tuli aina pari ravi askelta väliin.
Kävelin niin kauan kunnes traktori oli lähtenyt ja halusin yhden hyvän laukan noston. Laukka nousi hyvin, mutta yhtäkkiä Malla vähän kompuroi ja tämän seurauksena veti kaksi isoa pukkia. Malla on ennenkin heittänyt isoja pukkeja, mutta tämä oli vielä isompi. Nauroin vaan selässä ja ihmettelin tuota pomppua. Mentiin loppu kävelyt, talliin ja loimi niskaan.
Loppuun vielä lyhyt video.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti