keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset päivät isolla tallilla

Viime viikon perjantaina Malla matkasi kohti Jyväskylää ja uutta tallia. Itse olin koulussa ja kenraaliharjoitusten takia en päässyt mukaan, joten äiti vei Mallan. Äiti joutui lähtemään yksin ja vähän jännitti miten Mallan kanssa pärjää ilman apua, mutta hyvinhän tytsy oli kuulemma käyttäytynyt. Matka oli mennyt hyvin ja itse tulin heti lauantaina Jyväskylään ja sunnuntaina menin moikkaamaan ja liikuttamaan Mallaa. Ensimmäiset ajatukset olivat sitä, että menee taas hetki kunnes Malla tottuu uuteen paikkaan ja itse oppii uudet säännöt. Toisin kävi ainakin tuo ensimmäinen.
Heti kun hain Mallan tarhasta se oli ihan rauhallinen ja käveli ilman mitään hösläystä perässä (odotin säikähtelyä yms.). Laittaessa huomasin sen olevan hieman väsynyt, tietysti uuteen paikkaan tullessa  ja matkustamiseen väsyy. Kentällä taluttelin Mallaa ja vähän neiti katseli pitkään kaikkea, mutta tosi nopeasti rauhoittui ja nousin selkään. Heti kun olin selässä huomasin, että Malla oli ihan rento eikä jännittänyt selkää. Kävellessä vähän katseli, mutta ravissa keskittyi ja meni rentoa ravia. Malla oli ihan rento ja kuuliainen ja toimi todella hienosti. Ennen ei millään tallilla Malla ole heti ollut noin rento. Mahtava poni! jospa uusien paikkojen jännitys alkaisi kariutua kun ollaan nyt liikuttu tallilta toiselle.
kauhea etukeno!
Tästä kuvasta näkee hyvin miten takajalat tulee rennosti, eikä sipsuta.
Ed. tallilla en uskaltanut ensimmäisenä päivänä laukata, koska Malla oli ihan höslä. Nyt ei edes tarvinnut miettiä laukkaisinko ollenkaan, koska Malla oli niin hyvä. Laukat sujuivat myös ihan normaaliin tapaan.Menin kevyessä istunnassa laukat, koska jostain syystä se sujuu siten paremmin. Olen niin ylpeä tuosta ponista!♥ Kyllä sit voi pienistä asioista tulla iloiseksi.
Seuraava päivä oli Mallalla vapaata kun lähdin särkänniemeen. Oli mahtava reissu, kiitos kaikkien ihanien! ♥
Ja sitten seuraavana päivänä eli tiistaina taas Malla sai liikuntaa hiostavassa ilmassa. Menin kentällä samanlaista pyörittelyä vielä vähän rennommalla otteella. Malla oli ehkä hiukan huonompi kuin ed. kerralla. Pois tullessa pelkäsi muka niin kauheasti mattoa mattotelineessä ettei meinannut omistaja pysyä perässä. Kastelin Mallan ja syötin hetken vihreää. Täytyy huomenna tehdä jotain vähän erilaista, voisi vaikka käydä tutustumassa maneesiin. Ensi kertaan moiks! :)

5 kommenttia:

  1. Millä tallilla malla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en sano varsinaisesti suoraan sitä täällä netissä, mutta yksityistallilla Jyväskylän tuntumassa.

      Poista
  2. Miks et käytä mun tekemää banneria, kun mulla meni aikaa, kun sain sen valmiiksi ja mun joutui tehdä se 4-kertaa uudestaan, kun muokkaus meni päin seinää. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä bannerissa oli myös talvisia kuvia, joten se sopii paremmin sitten syksy aikaan kuin nyt. Halusin nyt vain yksi kuvallisen kesä bannerin :)

      Poista
    2. Jaa, käsitän yleinsä kaiken väärin. :D saanko tehdä uuden

      Poista