keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Hyvin menee mutta menkööt!

Tervehdys taas! Nyt tulisi kahdelta päivältä video- ja kuvamateriaalia. Nea tuli kuvaamaan ja eilen tehtiin videopostauskin. Mutta siis nyt ratsastuksiin. Itse olin vkl reissussa, joten äiti sitten liikutti Mallaa kerran ja sanoi Mallan olevan peloissaan, kun maneesista oli lähtenyt sellainen pleksi irti ja heilunut. Oli kuitenkin ratsastellut niin, että oli lämpö tullut päälle. Maanantai Mallalla oli vapaa ja eilen tiistaina ratsastettiin sitten simppeli läpiratsastus. Lähinnä pyörin ympyröillä ja menin ravissa juttuja. Malla oli hiukan nihkeä alussa, joten otin heti alussa pari laukka pätkää, jotta poni vähän heräisi. Oikealle puolelle Malla ei ihan ollut rehellinen, mutta kun lämpesi ja ratsasti kunnolla tuli ihan hyviä pätkiä. Vasemmalle huomasi,että oikea ei toiminut, kun yritti vältellä ulko-ohjan tuntumaa. Meni kuitenkin hyvin kun jaksoi hetken työstää! Laukoissa Malla oli hyvä ja laukka oli rauhallista. Jopa ihmettelin miten meni niin rauhallisesti. Oma jalka valui välillä turhan taakse, vaikka kuinka yritin pitää sen oikeassa kohtaa. Nea myös kävi nopeasti lopussa selässä ja käveli loppukäynnit. Ei tarvitse tulla varusteista mitään sanomista kun hetken vain Nea meni! :)


Tänään sitten mentiin myös koulua, mutta mentiin jopa tehtävää. Lämmittelin Mallan, tein siirtymisiä kun tuntuu, että Malla on hidas pohkeelle. M alkoi jo reagoida ihan hyvin ja siirryttiin tehtävään. Eli mentiin kolmikaarista kiemurauraa koko kentällä ja aina jossa suoristaessa siirsin aina hiljaisempaan askellajiin ja siitä uudestaan kovempaan. Tein ensin ravista käyntiin ja se välillä sujui ihan hyvin kun muisti vain itse antaa tarvittavat avut. Laukassa myös tein tätä samaa, mutta suoralla aina siirsin raviin. Tein vain kerran laukassa, kun Malla meni niin hyvin ja oli Nean vuoro ratsastaa. Malla meni hienosti Neallakin.
Nea:
Menin Mallalla siis ekaa kertaa elämässäni(jossei eilisiä loppukäyntejä lasketa XD). Selkää päi Malla tuntu aika kivalta,rauhallinen ja kuulolla. Menin kaikkia askellajeja ja koitin myös avoväistöä. Käynnissä Malla oli vähän nahkea,ravissa reipas mutta rauhallinen ja laukassa rauhallinen toiseen suuntaan meni vähän lujempaa mutta ei kuitenkaan liian lujaa. Viivi neuvoi mua miten saan sen myötäämään ja huuteli mun kamalista käsistä. Kaikin puolin Malla oli kiva ratsastaa ja haluaisin kyllä mennä joskus uudestaan!


Ratsastuksen jälkeen meillä oli vielä edessä tarhan siivousta, jota oltiin aloitettu jo ennen ratsastuksia.

Ennen
Jälkeen 
Ennen
Jälkeen
Puhdas tarha :)
Huomenna on sitten hyppy päivä ja Nea tulee taas kuvailemaan, eli huomenna luultavasti kirjoittelen sitten niistä hypyistä! :)

12 kommenttia:

  1. Jee kerrankin on paljon materiaalia ja vielä hyvää semmosta!! Vaikutatte hyviltä kavereilta onko näin? :)

    VastaaPoista
  2. pääsitkö kouluun? :)

    VastaaPoista
  3. Hei, olen aloittanut ratsastuksen maaliskuussa. En ole tähänkään saakka tippunut. Pelkään ekaa tippumista. Ostáatko auttaa? Millainen oli sun eka tippuminen? .o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ainakin pienenä ratsastin täydellä sydämmellä enkä ajatellut tippumista tai muutakaan kun ratsastin. Jos satuin mätkähtämään maahan, uudestaan vaan selkään ja kohti uusia haasteita! :)

      Poista
  4. nyt oli hyvä postaus! tämmösiä lisää missä on paljon kuvia ja vidopätkiä! :) nätisti malla menee ja sä ratsastat hyvin niinku neakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joskun on vaan vaikea saada kuvaajia .niin ei sitten tule niin paljon kuvia ja videoita :(

      Poista
  5. Tää blogi on muuttunut huomattavasti parempaan suuntaa! :)

    VastaaPoista