perjantai 27. kesäkuuta 2014

Ei niin hyvät hypyt

Eilen Nea tuli taas kuvailemaan, kun oltiin varattu kenttä hyppyjä varten. Nea keksi/tiesi hyvän radan, joka laitettiin, mutta tietysti vähän muunneltiin. Meillä meni esteitä laittessa vähän odotettua kauemmin ja aloitettiin verkat 15 minuuttia myöhässä. Aloitin laukkapuomeilla ja ristikoilla. Niissä Malla meni tosi kivasti ja nostetiin laukkapuomit pian pieniksi kavaleteiksi. Niissäkin Malla meni hyvin, mutta ristikoille mä en jotenkin osannut ratsastaa. Laukkapuomeista tuli pian sarja, joka oli about 40cm korkuinen ja jo niissä alkoi tökkiä. 
En ratsastanut, menin edellä ja mun etukeno on jotain niin hirveää. Ai kauheata, miten voin istua siellä noin! Ennen estettä menen sellaiseen ihme kyyryyn ja otan liikaa kiinni, koska yritän ennakoida esteen jälkeistä kovaa vauhtia. Meni esteet ihan säheltämiseksi ja sieltä sitten tuli puomeja alas ihan rytinällä. Perhana, kun ketuttaa! >:( Muutamia hyviä hyppyjäkin tuli, aina kun muisti vain ratsastaa, mutta ei mitenkään kehuttavasti minun osalta. Tottakai kun ollaan niin vähän hypätty, että ei tämä kauheasti yllätä. Malla ei myöskään omista hurjan upeaa tekniikka, tai sitä ei ole opetettu mitenkään erikoisesti hyppäämään. Mutta kyllä minä nyt näistä hypyistä otan itselleni syyt kun ei toimi niin ei toimi. Haluan kuitenkin kertoa niistä huonoistakin päivistä täällä, koska tätä tämä hevosharrastus on. 
Kuvat napattu videolta

Viimeisenä hypättiin muutama vähän isompi ja yhden tiputti aika pahasti puomin jäädessä takajalkojen väliin. Viimeinen hyppy onnistui hyvin kun annoin Malla vähän imeä esteelle, niin hyppäsi paljon paremmin. 
Nyt yritän vähän katsella pitäisikö joku tallilla estetunteja tai valmennuksia meidän tasoisille. Tarvitsen kyllä niin paljon ohjausta ja apua noiden esteiden kanssa.
Videoon laitoin vain parhaat pätkät, kun se mun ratsastus oli niin kamalan näköistä. Ei nuokaan mitään huippu pätkiä ole, mutta saatte nyt vähän makua miltä meno näytti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti