torstai 17. heinäkuuta 2014

Ratsastuksia viikon takaa

Nyt on Jenniltä kotiuduttu, mutta en ole ollut kotona kuin kaksi päivää ja taas mennään.  Tälläkertaa olen menossa vanhalle kotipaikkakunnalle ja luvassa tuttuja turpia menneistä, siitä lisää myöhemmin. Nyt kuitenkin viime viikon ratsastuksiin, joista tämä kirjoittaminen/julkaisu on jäänyt enkä enää kunnolla muista mitä tein Mallan kanssa, hups.
Kun keskiviikkona saavuttiin meille, haettiin toinen pyörä serkulta ja pian lähdettiin tallille. En muista yhtään mitä tein ennen ratsastusta, taisin puhdistaa juoma-astian. Ratsastin kentällä, vaikka se pölisikin paljon. Tein ihan perusjuttuja, kun Mallalla oli ollut kaksi vapaata. Vähän vääntelin käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Malla oli yllättävän hyvä, vähän nihkeä, niinkuin aina alussa. Laukoissa vähän taisteli ulkoapuja vastaan kun halusi portille, mutta muuten hyvin meni vaikka oli ollut vapaita. Vähän aikaa vielä laukkojen jälkeen työstin käyntiä ja ravia. Lopuksi Mallan mieliksi käytiin kiertämässä pellot ympäri, se nimittäin tykkää jolkotella siellä menemään.
Seuraavana päivänä eli torstaina ratsastin taas ihan perus ratsastuksen, sillä Jenni ratsasti minun jälkeeni. Malla oli torstaina ratsastuksessa alussa kuin lentoon lähdossä. Sitä piti koko ajan rauhoitella ja vasta loppu raveissa alkoi rauhoittua. Menin taas hevosella tylsä elämä perus askellajit läpi ja lopussa tuli jo hyvää ja rentoa ravia! :)
Jenni tosiaan ratsasti minun jälkeen ja hui kuinka hienosti Malla liikkui jonkun osaavamman alla! Jenni taisi tykätä? 
Perjantaina ennen reissuun lähtöä vielä kävin Mallaa ratsastamassa ja tällä kertaa maneesissa. En ole nyt hetkeen mennyt maneesissa, hyvien ilmojen ollessa, joten oli aikakin. Maneesissa Malla on aina tavallista jännittyneempi, kun pelkää kaikkea natisevaa ja kolisevaa. Tarkoitus oli mennä puomeja, että tulisi edes vähän jotain muuta kuin sileää ja sileää, mutta ei. Maneesissa joku hyppäsi ja sitä ei lukenut missään eli sinne meni ne puomit. Sitten päätin, että yritän ratsastaa apuja mahdollisimman hyvin läpi ja saada Mallaa rennoksi. Ajatus tasolla kaunis idea, mutta toteuttaja taas siellä kusee. Puristan polvella, alapohje ei ole kiinni, kyynärkulma (!!) ja ratsastan muutenkin ihan miten sattuu. Tottakai maneesi lisää haastavuutta, mutta yritän, etten tekisi siitä mitään numeroa vaan ratsastan samanlailla kuin ulkonakin. Tällä kertaa huomautettavaa olisi vasemmassa laukassa jota sai työstää yleistä kauemmin. Kuitenki lopulta Malla rentoutui ja siihen oli hyvä lopettaa. Menin vielä pihalle loppukävelemään kun maneesissa ei oikein happi kierrä kuumalla ilmalla.

Ensi kerralla luvassa tuttuja turpia menneiltä ajoilta.. :)

5 kommenttia: