perjantai 29. elokuuta 2014

Ilman kuolaimia

Liikaa. Liikaa taukoa kirjoittamisesta. En vain saa itseäni raahattua blogin ääreen. Nyt oli kuitenkin pakko tulla kirjoittelemaan viime viikkojen menosta ja niin kuin viime postauksessa mainitsin, että haluan hoitaa Mallan hampaat kuntoon. Toisin kävi.
Olin suunnitellut että Mallan hampaat raspattaisiin tallilla, mutta kuitenkin päätimme, että viedään Malla klinikalle jossa se saa myös rokotukset. Klinikan ajat eivät mitenkään sopineet aikatauluihin ja se reissu jäi siis tältäkin viikolta. Olen tässä nyt yrittänyt vaikka mitä keksiä, että saataisiin aika mehdollisimman pian, mutta ei kun ei. Harmittaa paljon, mutta aion saada sen ajan varattua ensi viikon alkuun, vaikka mikä olisi! Hassua sanoa, mutta on tästä härdellistä ollut iloakin.

Olen nyt mennyt jo kohta kaksi viikkoa Mallalla pelkästään riimulla. Viime viikko oli sellainen loma ja hölläily viikko, enkä oikeastaan kuin kävellyt, mutta tällä viikolla ollaan jo päästy kunnolla hommiin. Riimulla on todella paljon erinlaista ratsastaa ja se ei oletettavasti suju yhtä hyvin kuin kuolaimilla. Koko ajan riimua saa olla korjaamassa kun se valahtaa toiselle puolelle tai liian paljon niskan yli. Malla kuitenkin yllätti positiivisesti jo alku viikosta kun se toimi jotenkin niin hienosti. Se pysähtyy paljon tehokkaammin kuin kuolaimella ja kuuntelee, ainakin jarruttavia apuja. En tiedä mutta on sellainen tunne, että Malla kantaa itseään paremmin kuin kuolaimella. Laukassa sen huomasi ja olen huomannut jo ennenkin, mutta eilen ravissakin M tuntui todella kivalta.
jalka lähti vellukselle
lörppä huuli



Outoa ajatella, että Malla liikkuisi paremmin ilman kuolaimia ja vielä noin vähällä harjoittelulla. Monia ajatuksia on pyörinyt siitä vaihtaisinko pikku hiljaa kokonaan kuolaimet pois, mutta ainakaan vielä en niitä ota kokonaan. Esteillä uskon, että menetän hallinnan, kun kuolaimillakin se on jo melkoinen tehtävä. Tottakai se on hevoselle varmasti mukavampi mennä ilman kuolaimia, mutta aika näytää mitä teen. Noiden riimujen tilalle on kuitenkin löydettävä joku ratkaisu. Multa löytää Hackamore jota kokeilen jo heti tänään ja myös tavallisia kuoleimettomia olisi tarkoitus kokeilla. Muita vaihtoehtoja olen myös miettinyt, mutta kokeilen ensin nuo ja sen jälkeen katsotaan mitä teen. Raspauksen jälkeen ratsastan kuolaimella ja välillä/aina kun mahdollista kuolaimettomalla.
-----
Ulkoasuun on tullut hieman muutosta. Banneri vaihtui jo viikko sitten, mutta vihdoin sain muutkin vaihdettua. Banneriin en ole tyytyväinen yhtään! Eli sinä joka haluat tehdä mulle bannerin niin anna mennä ja pistä viestiä kommenttiboksiin niin kerron tarkemmin :) asiasta viidenteen, kyselyssä selvästi toivottiin lisää videoita ja yritän kehittää jotain videoita jo ensi viikolla. Ensi viikko onkin blogin suhteen erinlainen, siitä lisää myöhemmin. Mitähän vielä. unohtui jo, mutta huomenna tulee postausta miten kävi Hackamorejen kanssa!


1 kommentti: