tiistai 19. elokuuta 2014

Mitä viikko tuo tullessaan?

Viimeksi kun en kirjoittanut postaukseen oikeastaan mitään jäi vähän sellainen olo että unohdin jotain. Olen halunnut kertoilla teille jo useasti kuulumisia, mutta joka kerta on ollut vaikea aloittaa kirjoittaminen, enkä oikein tiedä mitä kirjoittaisin. Nyt kuitenkin päätin vähän kertoilla kaikennäköistä - toivottavasti tämä ei mene ihan sekavaksi jaaritteluksi.
Malla nokosilla kesä-13
Tämä viikko on siitä erilainen, että Mallalla on viimeinen laidunviikko. Malla oli laitumella heinäkuun alussa kaksi viikkoa ja nyt Malla saa viettää laitumella viisi päivää. Päätin myös, että pidetään liikutusten osalta hieman kevyempi viikko ja hoidetaan hampaat ja kaviot kuntoon. Mallalla oli muutama viikko sitten kengitys, mutta kaviot eivät tulleet hyviksi - päinvastoin. Kaviot olivat kannalta liian matalat ja alkoivat halkeilemaan pahannäköisesti. Äitini, joka osaa kengittää, mutta ei ole paljon kengittänyt laittoi Mallan etuset uuteen uskoon ja voi kuinka hienot tuli. Yksi taakka tippui harteilta kun saatiin etuset kuntoon. Takapää olisi myös tarkoitus saada kengitettyä tällä viikolla.
äksymamma © Soili
Malla on syönyt viime aikoina heikon puoleisesti kun jättää ruuat melkein puoliksi syömättä. Ensimmäisenä epäilen piikkejä. Tällä viikolla Malla raspataan ja katsotaan auttaako yhtään. Jos raspaus ei auta, täytyy käydä tarkastuttamassa hampaat, mutta ei mennä asioiden edelle. Malla syö heinänsä kaikki, onhan heinää varmasti helpompi syödä kuin kauraa. Hassua sanoa, mutta toivon niiden olevan vain piikkejä.
^^kuvat © Soili
Tällä viikolla liikutus koostuu rennosta menosta. Ajattelin pitkästä aikaa hieman ohjasajaa Mallaa, kun nyt sain valjaatkin käsiini. Viime kerrasta onkin vierähtänyt pitkä aika, toivottavasti kaikki menee hyvin ja voidaan harrastaa tuota useamminkin. Mulla olisi pieni toivekin joskus kokeilla taas kärryjä eteen, mutta kaikki ajallaan. Juoksutan tällä viikolla Mallaa ehkä jopa kaksi kertaa. Ainakin toisella kerralla ajattelin kokeilla mennä maneesiin, mutta saa nähdä hyökkääkö katsomo ja ovet Mallan kimppuun ;) Maastoon on pakko päästä vaikka sataisi! Malla nauttii aivan suunnattomasti maastoilla ja pitäisi vain useammin käydä. Jos hampaat saa raspattua alkuviikosta tai vaikka ei saisikaan, yritän mennä paljon ilman kuolaimia. Suu saisi rauhassa palautua raspauksesta ja muutenkin mielenvirkistykseksi vähän riimuilla.
Juoksutusta © Soili
Riimuilua © Soili
© Jenni
Ja hei! Huomatkaa ja vastatkaa kyselyyn! Teillä on nyt tilaisuus toivoa jotain lisää blogiin ja kehittää blogia parempaan suuntaan, kiitos :)
Malla laitumella -11 tai -12 ? ♥


1 kommentti:

  1. Kiva nähdä noita vanhempia kuviaki välillä:) Ihana banneri!

    VastaaPoista