sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Valmennus 21.9.

Tosiaan, päästiin Mallan kanssa osallistumaan Kati Henttisen valmennukseen omalla tallilla. Kati opettaa enemmänkin klassisen ratsastuksen saloja, mutta hänen tunneistaan on kuulemma muutkin saaneet apua. Mielestäni tämä sopi meille hyvin, sillä tällä hetkellä ja myös tulevaisuudessa meidän suurin tavoite on rentous. Hyvällä fiiliksellä tietenkin maustettuna rentous on nyt meidän suurin tavoite ja kisat osoitti että jotain kehitystä on tapahtunut. Olen nyt jo parin kuukauden ajan keskittynyt siihen, että Malla liikuu rennosti takapäästä asti. Mielestäni ravi on jo parantunut ja tuntuu paljon letkeämmältä ja jopa isommalta. Joku päivä täytyy jotain vertausvideota keksiä!
Mutta siis, minulla oli yksityistunti ja alussa kerroin vähän Mallasta ja sen taustoista. Kati halusi meidät 'puomiympyrän' ulkopuolelle kävelemään ja ottamaan muutamia pysäytyksiä. Käynti oli hyvä tempoista, mutta käsky kävi kuitenkin hiljentää hiukan vauhtia, ettei Malla vain kävelisi alta. M hiljensi hyvin ja melko hyvin malttoi kävellä hitaasti. Seuraavana oli avojen vuoro. Sanoin heti, että me ollaan niitä hyvin vähän tehty, sillä ne ovat minulle itselle vaikeita. Alussahan se oli melkoista takeltelua kun en osannut antaa tarvittavia apuja. Välillä tuli muutamia hyviä hetkiä ja se oli jo suuri edistys. Mallan täytyisi vain löytää tasapaino avoissa ja väistöissä niin ettei se kaatuisi kummallekaan jalalle liikaa. Helpommin sanottu kuin tehty.
Tehtiin avoja kumpaankin suuntaan ja otin vähän ravia. Kati sanoi Mallalla olevan kohtalaisen hyvä ja rauhallinen ravi. Ravissa mun täytyisi välillä hellittää kädestä niin ettei vauhti kiihtyisi. Seuraavana mentiin puomeista tehdyn ympyrän sisään, jossa työstettiin avoja, sulkuja ja asetusta. Ihan pitkällä ohjalla asetusta niin että hevonen saa venyä selästä ja kulkee rauhallisesti ja rennosti. Tämä onnistui tosi hyvin vasempaan suuntaan, mutta oikealle Mallalle se oli vähän vaikeampaa. En saanut asetusta hyvin läpi ja se johtui luultavasti siitä, että Mallan oli vaikea pienellä ympyrällä saada itsensä pysymään tasapainossa ja kantamaan itseään. Kun sain käynnissä asetuksen, lähdin raviin ja Malla ei halunnut ravata, pudotti ravin heti pois tai kiihdytti ja jännitti itsensä. Kati sanoi sen olevan normaalia, koska hevonen ei pysty kantamaan itseään yhtäkkiä niin hyvin, että ravi säilyisi. Lähinnä työstettiin oikeaan suuntaan ja mielestäni sieltä tuli ainakin yksi hyvä pätkä ja se on jo paljon. Edes se miten rento ja rauhallinen Malla oli, uskomatonta! 
Vaikka lähinnä vain jauhettiin samoja asioita, sain paljon irti valmennuksesta ja alan harjoittelemaan puomien kanssa ja ilman näitä mitä opittiin. Tottakai tulee varmasti ongelmia ja näenkö omia virheitäni, mutta ainakin yritetään.
Kuvat © Soili
Tarpeeksi vai liian paljon tekstiä?

3 kommenttia:

  1. Millä ohjelmalla teet sinun banneris ?

    VastaaPoista
  2. Tekstiä oli juuri sopivasti :) Hyvä tehtäväidea tuo puomiympyrä, vois itsekin joskus hyödyntää sitä.

    VastaaPoista