lauantai 1. marraskuuta 2014

Rauhaton ralliauto

Kirjoitellaanpas nyt vihdoin kuulumisia. En muista mitä olen kertonut ja jättänyt kertomatta, mutta yritän vähän selventää tämän hetkistä menoa. Tosiaan huomiset estekisat jäävät nyt väliin, huonojen treenien ja Mallan käytöksen takia. Malla on ollut uudelle tallille tulosta asti melko stressaantunut ja ajattelin sen olevan vain sitä kun on uusi talli ja maneesi. Kuitenkin nyt kuukauden sisällä tuo jonkinasteinen pöllöily on lisääntynyt ja Malla ei ole enää kovin onnellisen oloinen. Niinkuin viime postauksessa kirjoitin, haluan että Malla on iloinen ja onnellinen, tietysti myös rento. Tuntuu, että hevonen on rennosta kaukana.
kuvat tämän päivän treenistä © Nora
Olen huomannut outoa käytöstä jo muutenkin, mutta kun katsoin viime(2013) kesän hyppyvideoita, tajusin, että hevonen on aivan erinlainen. Nykyään meidän hyppäämiset on melkoista rallia ja viime kesänä heppaa sai käskeä esteelle. Keväinen hyppytauko ei tehnyt hyvää, en vain tiedä mitä on tapahtunut. Muutto saattaa edelleen tehdä tehtäväänsä ja Malla juoksee ns. jännitystä karkuun. Ollaan jouduttu menemään maneesissa melko paljon ja Malla ei ole tottunut maneesiin vielä kunnolla. Tämä saattaa myös hermostuttaa Mallaa. Muutenkin hevosen käytös on ollut varautunutta ja hermostunutta. Ahdistavaa kun hevonen ei ole oma itsensä ja onnellinen.

Nuo estekisojen väliin jättäminen oli oikea päätös meidän kummankin kannalta. Ei olisi kannattanut lähteä sinne pahoittamaan mieltä ja hermostuttamaan hevosta lisää. Noita kisoja tulee ja jos ei tule, ei tarvitse, me pärjätään ilmankin. Haluan nyt vain, että saan hevoseni takaisin. Ensi viikolla olisi yhden seurakisat, joihin meillä on tavoite mennä hyppäämään 60cm. Tämä on kisojen pienin luokka ja seurakisoihin uskaltaa lähteä, vaikka ei niin hyvin menisikään. Se ei kuitenkaan ole varmaa, mutta jos hevonen alkaa näyttää hyvältä, mennään hyppäämään.

Yritän ratsastaa ensi viikolla mahdollisimman paljon kentällä, mutta myös muutaman kerran maneesissa. Hypyt pitäisi vielä ottaa ennen kisoja, saas nähdä mitä siitä tulee. Toivottavasti hevonen alkaisi rennolla, mutta tehokkaalla treenillä rauhoittumaan sisäisesti. Jos ei, täytyy keksiä jotain muuta.
Postausehdotuksia saisi heitellä! :) palaillaan taas kuulumisten parissa!

8 kommenttia:

  1. Olipa kivasti kirjoitettua tekstiä!:)
    Mä en tiiä onks tää silleen "postausehdotus", mutta ois kiva jos joskus jaksaisit esitellä _kaikki_ sun omat ratsastusvarusteet videolla :D Ois kiva katella semmosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, katsellaan josko saisi sellaisen tehtyä :)

      Poista
  2. voi harmi :/ toivotaan että mallasta tulee taas oma rento itsensä! Se on aina nii hirveetä pähkäillä että mistä mikäkin johtuu, mutta eiköhän kaikki järjesty! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, kauheaa kun ei tiedä mikä mättää :/ kyllä tämä tästä :)

      Poista
  3. Voiksä tehä my dayn postauksen mallan näkökulmasta??😻

    VastaaPoista
  4. Aktiivisuutta lisää ku sun postaukset on kummiski hyviä ja niitä on mukava lukea:) niitä odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseänikin ärsyttää olla niin hiljainen, mutta kun ei ole konetta on vaikea kirjoitella, varsinkin uusien kuvien kera :/ huomenna tulee kyllä postaus! :)

      Poista