tiistai 2. joulukuuta 2014

Jouluspesiaali : Mikä tekee joulun?


Mieleni virkistyi kun aamulla avaan kuvakalenterin (ei ei yhtä kiva kuin suklaakalenteri:( ) ensimmäisen luukun ja on vihdoin joulukuu. Aika on mennyt kyllä nopeasti, vastahan kesäloma loppui. Avaan ikkunastani kaihtimet ja joulufiilikseni vajoaa kauas maan syövereihin alle sadasosasekunnissa. Mikäs sieltä maan pinnalta puuttuukaan? Se on valkoista, kylmää ja pehmeää. Ei vie kauan kun naama on jo mutrulla ja ahdistuksen tunne valtaa kehon, mikään ei tunnu miltään.
Itselleni joulu ei ole mitään ilman valkeaa, jalkojen alla natisevaa lunta. Saa kuin juhlisi heinäkuussa tonttulakki päässä, villasukat jalassa ja kuuma glögimuki kädessä joulua. Ei se tunnu yhtään miltään. En vain tiedä miten selviäisin jos joku talvi ei olisi yhtään lunta, ei varmasti mene montakaan vuotta kun täällä on lumeton talvi. Jouluna on ihanaa kun poltetaan kynttilöitä ja kaikilla on rento ja iloinen meininki. Lumi ja pakkanen kuuluvat myös jouluun. Tottakai ehdottomasti kaiken kruunaa hyvä jouluruoka ja perhe, sukulaiset ja eläimet. 
Lahjoja en edes meinannut mainita, koska ne eivät ole minulle erityisen tärkeitä, vaikka on niitä kiva saada ja antaa, se kuuluu jouluun. Joulu on kuitenkin rentoa aikaa, miksi pitää stressata itseään lahjojen ostamisella, mitähän ostaisi jne. Se on oikeasti stressaavaa kun pitäisi ostaa lahja, joka on hyödyllinen ja yllättävä lahja tälle henkilölle. Se on vaikeaa, varsinkin opiskelijan budjetilla. Jokaiselle kaverille ei pysty ostamaan Apple Macbook Airia tai Samsung Galaxy Alphaa. Se on vaikeaa löytää edullinen, laadukas, hyödyllinen ja mieluisa lahja ystävälle tai sukulaiselle. Mieluiten kehotan kavereita olla ostamasta mitään lahjaa, jotta itse säästyn kaikelta siltä miettimiseltä ja huolelta mitä ostan toiselle kun toinen on ostanut jonkun hienon lahjan.
Jos nyt joku haluaa minulle joululahjan ostaa saa tuoda valkoisen joulun paketissa ja sitä lunta saa tulla paljon, kiitos! :)

 Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä jouluna?

Olen maininnut sanan joulu nyt niin monta kertaa, että saa jo riittää. Teen jotain erikoispostauksia näihin jouluspesiaali -postauksiin, niitä ideoita saa kertoa pitkin joulukuuta. Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus, koska myös toteutan todella aktiivisesti teidän toiveita, jotta saan blogiin täytettä. Muistakaa käydä äänestämässä, minkä postauksen haluatte lauantaina 7. päivä! Äänestys löytyy vasemmasta sivupalkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti