keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Lisäaikaa parantumiselle

Suru, Viha, Ahdistus, ne ovat olleet kolmen viikon aikana päälimmäiset tuntemukset Mallan tilanteesta. Kolmen viikon aikana ollaan menty koko ajan ilman kuolaimia ja maastoiltu. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan päästeltiin oikein kunnolla ja Malla nautti aivan suunnattomasti kun sai päästää höyryjä. Seuraavat maastolenkit ollaankin menty aika reippaaseen tahtiin kun neiti muisti mitä viimeksi tehtiin. On ollut kivaa välillä vain mennä ihan rennosti metsässä ilman ketään muuta.
Kuitenkin itse klinikkaan. Matkaan lähdettiin niin sanotusti pelko perseen alla, koska viime reissulla annettu diagnoosi ei näyttänyt valoa tunnelin päässä. Pelotti todella paljon mitä sanotaan ja oikeastaan en ollut enää toiveikas paranemisen suhteen. Lastaus tuotti taas joksenkin ongelmia, siinä kului nimittäin puoli tuntia. ensin 20 minuuttia odoteltiin kyykyssä kopissa ja sitten liinoilla autettiin takaa. Liinojen kanssa Malla käveli heti sisään, olisipa tajunnut aikaisemmin. Oltiin vähän myöhässä aikataulusta, mutta saavuttiin juuri oikeaan aikaan, ja yllätys ruuhkaa ja ajat myöhässä. Malla oli todella hyvin kopissa, viimeksi se metelöi ja potki aivan hurjana, mutta nyt se seisoi nätisti paikallaan. Olin ihan ihmeissäni, ei ollut tuo minun kuljetusongelmainen. Otin silti Mallan melkein heti pois kopista ja taluttelin pihassa. Heppa oli todella rauhallinen, kun kuljettaa tiheästi näköjään kuljetus on helppoa.

"Jos alaleuan ongelmat korjaantuvat, voidaan miettiä 210 poistoa"


Päästiin pian sisään ja Malla sai rauhoitetta. Kyllä siinä vaiheessa alkoi pelottamaan, pian saisi kuulla mikä on tilanne. Ell. kyseli miten Malla on syönyt ja onko syönyt paremmin. Malla on minun mielestä ollut aavistuksen parempi, mutta edelleen jättää heiniä ja syö erittäin hitaasti. Ell. muisteli, että hampaat olisivat olleet huonommat viimeksi. Eli hampaat olivat hiukan paremmat tai suurin piirtein samanlaiset kuin viime tarkastuksessa. Oli hyvää kuulla, että hampaat eivät olleet menneet ainakaan pahemmaksi. Toki kotona pestiin hampaita lähes joka päivä, mutta ei ole sama asia kun minä ne pesen letkulla ja eläinlääkäri suunavaajan avulla kunnon välineillä. Se oli helpotus kuulla. Suun tila on edelleen huono, eli ei pysty huokaisemaan helpotuksesta. Karies ei ole lähtenyt vielä kunnolla korjaantumaan. Jos saadaan pestyä kolmen viikon aikana suu hyvin ja se näyttää ihan hyvältä ensi tarkastuksessa, voi olla jotain mahdollisuuksia. Laitumelle Malla pitäisi saada nopeasti, se edesauttaisi paranemista. 

Uutiset klinikalta olivat taas hieman ristiriitaiset. En tiedä pitäisikö toivoa, että Malla paranee vai yrittää ajatella huonomman kautta. Koska jos suun pesu ei auta, täytyy miettiä isoja päätöksiä. Jälleen eletään ahdistavia kolmea viikkoa. Toivon, että Mallan kivut loppuvat pian kävi miten kävi.

1 kommentti:

  1. Mikä Mallan tilanne tällähetkellä on? Onko yhtään parempi? :) :/

    VastaaPoista