sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Parasta syksyssä

Luonto

Puut ovat todella kauniin värisiä syksyisin, ja jotenkin on ihanaa kun on lehtiä maassa. Varsinkin metsäteillä kun ratsastaa, kuulee kun lehdet havisee kavioiden alla.
2013 SYKSY

 Kentän pohja

Jos syksyllä ei sada aivan kauheasti kenttä on super hyvässä kunnossa. Se ei pölise, eikä ole täyttä
liejua. Ennen pakkasia, pohja on aivan parhaimmillaan. Olen lähes koko ratsastushistoriani ratsastanut ulkona kentällä ja on tullut nähtyä jos jonkinlaista pohjaa. Syksy on vaan mahtavaa aikaa ratsastaa kentällä!

Lämpötila

Kesäisin on kuuma ja ötököitä joka puolella. Talvella sormet, varpaat ja naama jäätyy. Syksyllä ei ole ötököitä ja pukeutumalla pystyy vielä pitämään kylmyyden loitolla. Alkusyksystä pärjää hupparilla, loppusyksystä heittää siihen päälle takin ja pärjää loistavasti. Tosin minä ikuinen toppatakki ihminen käytän vielä kesäkuussakin toppatakkia :D Hevosesta saa myös enemmän irti kun se ei ole heti läpimärkä ja täynnä ötökän puremia.

Pellot 

Sänkkärit ovat mahtavia paikkoja syksyisin, tosin itse en ole mennyt ikinä sänkkärillä. Heinäpelloilla sentään olen mennyt useinkin, nyt lähiaikoina peltoja ei ole ollut, joten tältä syksyltä peltoilut jäivät välistä.

Tämän kaiken takana on ne kylmät syyssateet ja tuulet. Vellitarhat ja pimeys. Mutta unohdetaan ne, nautitaan syksystä ja odotetaan kunnon hankia, että pääsee treenailee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti