keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Onnistuneet hyppelyt

Enni saapui meille kolmeksi päiväksi ja ensimmäisenä päivänä mentiin peruskouluväännöt. Seuraavana päivänä eli maanantaina oli vuorossa esteitä ja rakennettiin kentälle kolme estettä. Yksi okseri, yksi iso ristikko ja yksi erikoisempi este, eli tuollainen portti tyyppinen este joka väsättiin tikapuista ja koristekolmioista. Hevoset ihmettelivät tuota estettä jo tarhastakin, joten vähän kauhulla (ja innolla) odoteltiin miten hepat siihen reagoi.
  Hyppäsimme ensin Mallalla. Kuuman ilman takia hyppäsimme melko vähän määrällisesti esteitä ja jos saatiin hyvä hyppy esteelle jätettiin se este siihen ja tultiin seuraavaa. Malla tuntui todella hyvältä hypätä ja jo verryttelyssä M oli rento ja kuuliainen. Jossain vaiheessa minusta tuntui, että Malla alkoi taas "jännittää" esteitä ja samalla vauhtia oli aina treeneissä vähän turhan paljon. Nyt Malla on tuntunut jo paremmalta hypätä. Laukka pyöri myös hyvin ja esteille oli helppo edetä myös laukassa. Oikeassa suunnassa tullessa Malla tuli lähes joka kerta ristilaukassa alas. Muutama kuukausi sitten hyppäsin Mallalla ja sen tunnin aikana M ei tullut kertaakaan ristillä alas. Nyt melkein joka esteen jälkeen tultiin alas väärällä tai ristilaukalla. Luulen, että syy löytyy satulan päältä joten ehkä ongelman voi korjata. Muuten olin todella tyytyväinen hyppyihin ja saatiin hyvä onnistunut treeni alle! Valitettavasti nyt ei ole tarjota kuin videon muodossa todisteita.

Enni hyppäsi Sulolla ensin ja itse hyppäsin lopussa vain yhden radan. Sulolla on aina helpompi lähteä hyppäämään kuin Mallalla, se on niin paljon tasaisempi hypätä. Videolta näkyy kuinka ratsastin Sulon liian pohjaan tuohon ykköselle ja oikeastaan viimeiselle samoin, se tuli kuitenkin vähän paremmin. Muuten rata meni aika tasaisesti ja siihen nähden hyvin etten "kunnon" rataa ole vielä ollenkaan mennyt Sulolla. Vihreä okseri oli 80 cm viimeisessä radassa.
Enni&Sulo
Enni&Sulo
Enni&Sulo



Käytiin seuraavana iltana maastoilemassa oikein kunnolla ja kyllä oli huippua kun pystyi ottamaan kummatkin hepat maastoon ja kyllä ne nautti! Näihin kuviin ja tunnelmiin..
huiput maastoilumaisemat ♥

4 kommenttia:

  1. Ratsastatte niin hyvin, että kateeksi käy! :D En ikinä pystyis samaan suoritukseen, ootte Ennin kanssa ihan huippuratsastajia! Tai siis ainakin mun mielestä :D

    Malla ja Sulo on niin hienoa hevosia ♥

    VastaaPoista
  2. Vitsi, että malla näyttää nauttivan hyppäämisestä, melkoinen into päällä! :) Tuo Sulo on kyllä niin komea ^_^

    https://vimpatar.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se kyllä syttyy kun näkee esteitä vaikka ei osaisi yhtään hypätä se yrittää silti:3 Kiitos! :)

      Poista