maanantai 13. lokakuuta 2014

kuulumisia vihdoin!

Pitkästä aikaa tulen tänne kirjoittelemaan kuulumisia. Mitään kummaa ei ole tapahtunut. Ollaan maastoiltu ja käyty pellolla rallittelemassa, tai no vähän kovempaa laukkaamassa. Menty sileällä oikeastaan suurin osa ratsastuksista ja juoksutustakin on tullut tavallista enemmän, minun ollessa pihtiputaalla. En ole päässyt kisojen jälkeen (3viikkoa) hyppäämään kuin kerran ja kun viime torstaina yritettiin hypätä, minulle tuli edellisen päivän vesisateen ansiosta kuume ja se olikin niin paha ettei päässyt sängystä ylös. Ajattelin aamulla, että unella selviän vielä illalla hyppäämään (miksi edes ajattelin), mutta en olisi selvinnyt edes ulko-ovelle, oli se olo niin karmea. Malla sai vapaa päivän, eikä varmaan neitiä yhtään haitannut.
kuvat ovat on menneiden viikkojen treeneistä
Mulla on nyt useamman viikon ollut käytössä lainassa olevat kuparirollerit. Kuolain on nivelkuolain, jossa on kuparirullia kuusi kappaletta. Kuolain edistää kuolan eritystä ja meillä toimii myös siten, ettei Malla pure niin paljon kuolaimeen. Kuolain on toiminut hyvin ja Malla on pehmeämpi ratsastaa ja helpompi hallita. Laitoin kuitenkin testin takia yksi päivä takaisin tavallisen nivelen ja silloin viimeistään huomasin eron. Hevonen ei kyllä kuunnellut kuolainta, puri vaan kiinni. Vaihdoin heti rollerin takaisin ja sillä ollaan nyt menty. Tilasin myös oman rollerin ja katsotaan nyt jääkö tämä meidän kuolaimeksi. Minusta vaan tuntuu, että kuolaa tulee hirmuisen paljon ja Mallalla on aina kova jano treenin jälkeen. Onko kellään kokemuksia?
Malla on ollut aika reipas kauniisti sanottuna ja en ole saanut sitä edes rankemmilla treeneillä rauhalliseksi. Annoin sen tänään juoksennella vapaana ja ihan vain hetken juoksentelun jälkeen hevonen rauhoittui ja näytti siltä, että nyt olen rauhassa ja kuuntelen. Olen jo muutaman viikon ihmetellyt miksi se on noin niin sanotusti villi. Ehkä liikutan sitä liian löysästi tai liikaa vapaa päiviä, vaikka niitäkin on vain max. kaksi viikossa. Katsotaanko rauhoittuuko Malla tuosta vapaana juoksentelusta ja miettii sitten uudelleen. Pitäisi muutenkin ottaa kerran viikkoon irtojuoksutus päivä, jotta saisi päästää vähän höyryjä.
 Eipä mulla mitään ihmeempää ole tällä kertaa kertoa. Katsellaan jaksaisinko jotain videota kuvailla tässä joku päivä, se on ollut niin kauan mielessä. Nyt kun mulla on lomakin täytyy vähän yrittää tehdä tänne jotain erityisempää, vaikka loma onkin jo aivan täyteen buukattu! enskertaanmoiks!

2 kommenttia:

  1. tee joskus postaus sun koulunkäynnistä; mitä opiskelet, minkälainen koulu, tavallinen koulupäivä, yms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on kiva idea! :D Voisin joskus yrittää toteuttaa! :)

      Poista