keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Räjähdysvaara! [ tallipäivä videopostaus ]

Eilen kirjoitettu:
hellurei, tänään kuvasin tallivideopostauksen ja tänään päästiin vihdoin hyppäämään. Viime viikolla tosiaan hypyt jäi pois oman kuumeilun takia, joten hyppytaukoa taas kertyi. Miten sitä aina tulee niin paljon, vaikka en sinänsä hyppäämistä mitenkään pakoile, kivaahan se on! Tottakai on aina järkkääminen, että saa auttamaan jonkun esteiden kanssa (vaikka saa sitä itsekin kannettua) ja täytyy tietää omat aikataulut varausten takia. Nyt kuitenkin kahdet kisat häämöttää jo melko lähitulevaisuudessa, löydät ne sivupakista "tulossa" kohdasta. Eli siis hyppäämään on säännöllisesti päästävä tai kisaradat saa unohtaa, ainakin tänään ne olivat ulkoavaruudessa asti!

Lähdin aivan tajuttoman hyvällä fiiliksellä hyppäämään ja mulla oli sellainen olo, että voisi kokeilla tänään jo isompaa rataa. Olen itse henkisesti päässyt pienoisesta estekammosta yli nyt viime aikaisten hyvien hyppykokemusten takia. Malla on vaan ollut tosi hyvä hypätä, paras koskaan. Laitettiin toiselle pitkälle sivulle sarja jossa oli innari-laukka-okseri ja tavallinen risti/pysty. Kannoin esteitä ensiksi ja sitten aloin lämppäämään. Meni käynnissä parit väistöt ja ne meni kivasti. Ravissa alkoi sama vöyhkäys mikä on ollut sillä päällä jo useamman päivän. Sipsutti vaan paikallaan, eikä ravannut hyvää ravia. Ravasin jonkun aikaa ja välillä alkoi tulla jo ihan ok ravia, mutta ei se mitään oikeaa ravia ollut. Otin laukat ja laukka oli aika huonoa. Se on ollut jo hetken aikaa. Vähän epäilyttää onko jumeja takajaloissa kun laukka on niin ihmeellistä. Laukkasin vain pätkiä ja aloin tulla ristikkoa.

Ristikolle kun tulin jo huomasin, että poni ei ollut ihan parhaimmillaan. Oli kauhean vaikea saada se ravaamaan esteelle. Koko ajan etupää haki laukkaa ja sipsutus jatkui. Otin ristiä kumpaankin suuntaan ja kauan sain tulla, että sain hyvät hypyt alle. Omasta ratsastamisesta sen verran, että se ei ollut todellakaan hyvää, ei ole hevosen vika jos ratsastaja ei osaa. Kyllä se vika on usein satulan päällä, kuten tänäänkin oli. 

Seuraavana tulin sarjaa, joka meni kohtuudella. Ainoa huono juttu oli se, että esteen jälkeen Malla lähti kauheaa laukkaa ja minun hallitseminen loppui siihen. Tässäkin tilanteessa kun olisi laittanut perseen penkkiin, jo olisi paljon auttanut. Kävelin hetken ja tulin ristikkoa joka oli nostettu pystyksi. Tässä vauhti alkoi kiihtyä jo aika kovaksi, enkä saanut hallittua lähestymisiä oikein yhtään. Sieltä tulikin puomi alas, joka on todella harvinaista. Otin yhden hypyn vielä sarjalle ja lopetin siihen. Otin loppuun hölkkää ja pitkät käynnit. Vähän jäi kaivamaan nuo hypyt, koska olisin voinut ratsastaa paremmin. Toisaalta hevonen ei ollut niin hyvä kuin mitä se on viime aikoina ollut, joten itsekin lamaannun kun tajuan ettei ole jarruja. Laskin, että kahdet hypyt ja yhden puomi treenit ehditään vielä ennen kisoja. Eiköhän tämä tästä, treeniä vaan!


Linkki videoon

Videolla on vain parhaat pätkät hypyistä.

7 kommenttia:

  1. tekisitkö kysymyspostauksen ja vastaisit kysymyksiin ihan videolla? :) nimittäin ois paljon kysymistä kun olet nyt uudessa koulussa, ja uudessa paikkakunnalla ja tallilla niin ois kiva tietää enemmän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt sitä kyllä, mutta luulen että kysymyksiä ei tule niin paljoa että sitä kannattaisi tehdä. Sitten kun on 100 lukijaa, kysymyspostaus tulee heti! :D

      Poista
  2. ihana blogi, video ja postaukset! :)

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi :3! Onkos tämä sinun hepolaisesi majoitettuna Polleparkkiin, koska heppa ja tallin paikat näyttää niin tutuilta! Ite käyn aina välillä Polleparkissa, koska parhaan kaverini sisko omistaa kaksi arabia, Zaran ja Zahirin, jotka asuvat Polleparkissa, sen takia rupesin miettimään :D.

    VastaaPoista
  4. Heippa! En saanut sinuun yhteyttä muuta kautta joten kokeillaan tätä. Manusta kuulisin mielelläni lisää, on muuttamassa meidän talliin kahden vkon sisällä. Laittelehan s.postia kun kerkeät os. jannikangas@hotmail.fi

    VastaaPoista