lauantai 15. marraskuuta 2014

Armotonta koulutreeniä

Ei ehkä kuitenkaan..
Noniin, pääsen nyt kirjoittelemaan oikein kuvien ja videoiden kera, kiitos Nealle! Eilen treenailtiin maneesissa koulua. Edellisenä päivänä oltiin menty puomeja, jotka meni tosi hyvin ja nyt taas hyvällä mielellä treenaamaan, niin kuin aina. En oikeastaan ollut suunnitellut mitään ihmeempiä, jotain puksuttelua, mille päälle tamma nyt sattuu. Aloitin pysäytyksillä pitkin ohjin ja väistöillä. Malla halusi vain paahtaa menemään, eikä pysähtynyt ensimmäisestä avusta, mutta se alkoi sujua hetken kuluttua tosi hyvin. Tämmöinen pitkillä ohjilla pysäyttäminen on haastavaa, sillä Malla on melkoinen kävelijä tuolla maneesissa, eikä millään malttaisi olla paikoillaan.

Malla tuntui heti kun aloin ravaamaan rennolta, eli eilinen treeni tuotti tulosta. Heppa ei ole varmaan ikinä ollut noin rento maneesissa. Oikealle puolelle Malla pistää yleensä kuolaimeen aika napakasti vastaan jos unohtaa hetkeksikään ratsastaa ja olen huomannut että jalalla on tässä suuri vaikutus. Kun muistan pitää jalat hevosen ympärillä (myös ulkopohje!!), ei Malla kamppaile niin paljon vastaan. Tein ravissa kiemurauria, voltteja lisäyksiä, eli koko ajan jotain hommaa, jotta jättäisi kuolaimen puremisen vähemmälle. Tämä tehosi hyvin ja suu rauhoittui tosi kivasti.

Laukoissa tein tehtävää, jossa tein joka kulmaan laukkavoltin ja suoralle uralle päästyäni ravi ja taas kulmasta laukka ja voltti. Tuo onnistui etenkin vasempaan suuntaan hyvin, koska Mallalla on siihen suuntaan parempi laukka. Oikeaa laukkaa protestoi pienin pukein, ja tätä se tekee yleensäkin talvisin. Mutta kun nyt kuitenkin on sula pohja ihmettelen miksi sillä perse lentää. Totta kai jos Mallalle on oikea laukka vaikeampi se on vaikea nostaa. Nyt viileiden ilmojen tullen myös selkä voi olla jumissa, ja se vaikuttaa sitten laukkaan. Olen pitänyt BackOnTrackiä niin paljon kun olen pystynyt ja jatkan käyttöä, koska se mielestäni on auttanut. Annoin Mallan hetken kävellä ja sain idean mennä kouluohjelmaa.
Ei olla pitkään aikaan treenattu minkäänlaista kouluohjelmaa ja nyt vain teki mieli mennä joku simppeli ohjelma. Nea kertoili miten ohjelma meni ja yritin muistaa rataa, hyvin muistinkin! Oli vuorossa laukannosto ja nostin laukan. Tarkoitus oli tehdä keskiympyrä ja sen jälkeen tulla laukkalävistäjä. En tajua miten olin niin pihalla ja tein koko ajan pääty-ympyrää. Nea ihmetteli mun "hienoa" rataa, kunnes tajusin että kyseessä ei ollut pääty vaan keskiympyrä. Menin radan vielä kerran puhtaasti läpi ja olen aika tyytyväinen siihen miten rata oikeasti meni. Ei olla tultu ikinä noin hyvin laukkalävistäjiä, yleensä se on vain mennyt kauheaksi kaahaamiseksi. Nyt saatte myös tämän radan nähdä videolla. Laitoin vain pätkiä radasta, muuten se olisi ollut niin pitkä, alussa näkyy myös alkuravailuja.



Me yritetään nyt jatkaa tämmöisiä hyvin ja nimenomaan rentoja treenejä. Ulkoasuun tulee pian muutosta kun saan koneeni taas kuntoon! Jos joku haluaa tehdä mulle talvisia bannereita niitä saa lähettää s-postiin viiviboo@hotmail.fi ja siellä voi tarkemmin kysellä millainen bannerista pitäisi tulla :) Palaillaan taas! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana malla <3 mallan ravi näyttää tosi kivaljta, onko harjotusravissa vaikea istua (ei ainakaa näytä siltä) ? Mallan laukkaki näyttää paremmalta, itseasiassa tosi kivalta! Tsemppiä jatkoon!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) on siellä vähän, ei se iso ole mutta itse en osaa istua siellä.

      Poista