tiistai 5. heinäkuuta 2016

Täällä jälleen!

Viimeisin postaus ajalta maanantai 28. helmikuuta...HELMIKUUTA! En tiedä onko selittely turhaa tästä melkein puolen vuoden blogihiljaisuudesta, mutta mä yritän hieman avata tilannetta. Se oli helmikuun loppua kun tuli kausi, ettei jaksa avata bloggeria. Vei todella paljon voimia kahden hevosen hoidon lisäksi avata kone ja alkaa muokkaamaan kuvia, videoita ja raapustamaan tekstiä. Siitä ei mennyt kauan kun vaihdoimme nettiliittymää ja siitähän tämä "blogin alamäki" alkoi. Fakta on se, että netti ei toimi vieläkään, mutta kun aikani näpersin sain netin muodostettua tabletin kautta ja kappas tässä sitä kirjoitetaan tietokoneella.
  Kun tietokone oli pois pelistä, minulla olisi ollut mahdollisuus kirjoittaa vaikka tabletilla. Kuitenkin se kuvia siirtely ja kosketusnäytöllä kirjoitus eivät napanneet, unohtamatta niitä kertoja kun postaukseni ovat hävinneet tuhkatuuleen sormen osuessa palaa-nuoleen. Siinä sitten ajattelin, että ehkä on hyvä pitää vähän taukoa blogista ja keskittyä täysillä hevosiin. Myös kommentteihin vastailu on jäänyt, pahoitteluni siitä. Kiitos kaikista kommenteista, olen lukenut ne kaikki.
Kuvat otettu 2.4. ( ei siis satulan sovituksesta )
Siirrytään kuitenkin kuulumisiin ja aloitetaan uusista satuloista. Eli meillä on kaikki satulat menneet uusiksi. Sulon vanha koulusatula ei ollut alkuunkaan sopiva ja saatiin tuttavalta kokeiluun Onsäddlen koulusatula ja sitä kokeiltiin omalla kentällä. Se osoittautui hyväksi ja tehtiin kaupat. Oli suuri ihme, että satula oli sopiva, koska S on isolapainen, kaikki tuntuvat olevan edestä ahtaita. Rakastan istua tässä satulassa, olen ollut todella tyytyväinen. Ratsasteltiin vähän aikaa pelkästään koulupenkillä, mutta tiesin sen, että joudutaan ostamaan myös estepenkki. Myöskään Mallalle en ollut löytänyt satulaa joten oli viisainta, että lähdetään sovittelemaan satuloita Muurameen Satulasoppiin. 
  Pakattiin hevoset koppiin ja lähdettiin kohti Muuramea. Meiltä oli noin tunnin matka ja oltiin ajoissa lähdössä, mutta itse nukuin pommiin ja Mallan lastauksessa kesti odotettua kauemmin. Nora lähti mukaan avustamaan hevosten kanssa, kiitos siitä. En olisi mitenkään pärjännyt kahden hevosen kanssa yksin. Aiemmin viikolla sain puhelun ,että satulavaihtoehtoja oli todella vähän ja paikan päällä satuloita oli kolme Mallalle ja kaksi Sulolle. Sovimme, että Nora ottaa Mallan ja kävelyttää alussa ja minä testaan ensin Sulon satulan. Ensimmäinen satula jota Sulolle kokeiltiin osoittautui heti hyväksi. Satulan pitää sopia hevoselle, mutta kyllähän se on hyvä jos satula on myös omalle takamukselle hyvä. Tuohon satulaan kun istui, se tuntui suhteellisen hyvältä istua, mutta erittäin hyvältä hypätä. Hyppäsin pientä estettä ja satula hoiti tehtävänsä hienosti. Ei ollut mitään huonoa sanottavaa, joten päädyttiin olla kokeilematta edes muita kun hintakin pysyi budjetissa.
Mallalle löytyi siis kolme vaihtoehtoa ja ensimmäinen huomattiin heti selkäännousussa vääränlaiseksi. Jalustimille noustessa satula nousi takaa joten päätin olla ratsastamatta sitä ollenkaan ja otimme heti seuraavan satulavaihtoehdon kokeiluun. Lämmittelyssä Malla näytti ilmeisesti epäpuhtaalta ja jäykältä, kerroin vähän taustoja, siitä että Malla on aikaisemminkin ollut jäykkä liikkeessä. Kun olin lämmitellyt Mallan epäpuhtaus ja jäykkyys katosi, syynä tälle oli mitä todennäköisemmin kuljetuksen aiheuttama jännitys joka pisti selän lukkoon. Mallalla myös hyppäsin pienen esteen kyseisellä satulalla ja totesin, että tämä me otetaan. Siispä löysimme kummallekin nelijalkaiselle uudet penkit, Sulolla siis nyt koulu- ja estesatula ja Mallalla yleissatula. Täytynee vielä mainita miten hienosti hevoset käyttäytyivät ja kulkivat yhdessä kopissa. Malla ja Sulo eivät ole ikinä olleet parhaita kaveruksia, mutta silti kaikki sujui hyvin. Ainoana miinuksena Malla ei meinannut suostua kyytiin lähdettäessä sovitusreissulta, mutta Sulolle plussaa hienosta ja rauhallisesta odottelusta kopissa kun Mallaa lastattiin. Ehkä niistä vielä kelpo reissaajia saadaan!
postauksen kuvat © Soili
Tämän postauksen kuvat on otettu jo neljä kuukautta sitten ja nyt kun jälkikäteen näitä katsoo niin eteenpäin ollaan heppojen kanssa menty. Tällä viikolla saan kuvaajan pitkästä aikaa joten ensi viikolla sitten tulee uusia kuvia ja postausta.
  Laitumelle laskua olemme hevosilla venyttäneet, koska pelto johon hevoset menevät ei ole kovin runsaskasvuinen ja siitä ei riitä kuin max kuukaudeksi syömistä. Kuitenkin tällä tai ensi viikolla käydään aidat rakentamassa ja laitumelle laskusta tulee varmasti materiaalia.
 Nyt on kuitenkin aika lopettaa tämä postaus, ettei veny aivan mahdottoman pitkäksi. Ensi viikolla sitten uusien kuvien merkeissä ;)


8 kommenttia:

  1. Teillä on niinkun aivan supernättiä menoa Mallan & Sulon kanssa! Vau!

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus, kiva kuulla teistäkin näin pitkästä aikaa! :)
    Superihania kuvia, Malla ja Sulo on söpöjä ♥

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja hyvä että molemmille hepoille löytyi satulat! Mikäs tuo Mallalla oleva kuolaimeton on, millainen on ollut yms? Ois kiva jos jtn kokemusta viittisit kertoa kun etsinnässä ois omalle hepalle kuolaimeton myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://frista-malla.blogspot.fi/2015/05/kukkahackamore-ja-tallipaiva-video.html
      Tuolta löytyy jotain fiiliksiä noista kuolaimettomista, mutta ehkä se olisi hyvä päivittää jo ;)

      Poista
  4. oho veli on heränny henkii kiva kuulla sinustakin näin neljältä aamuyöstä :):):)

    VastaaPoista